Maak kennis met La Forchetta!!

Welkom in de Italiaanse keuken!

Streekgerechten

In La Forchetta – spreek uit ’Forketta’, vertaald de vork – wordt ook werkelijk met volledig bestek gegeten. Op de kaart staan de bekende pizza’s en pasta’s, maar ook typische streekgerechten uit Sicilië, gemaakt door de jonge chef-kok Francesco Tafuro. En wat niet bekend is, bedenkt het tweetal ter plekke.Giovanni Iannello drijft de zaak samen met zijn vriendin Thirza Drayer; gepokt en gemazeld in de Italiaanse eetcultuur.Het viertal presenteert La Forchetta breder dan ’Siciliaans’ als de ’Mediterrane keuken’. „Door de eeuwen heen heeft Sicilië veel buitenlandse overheersing gekend, dat zie je terug in de keuken. Alle eetculturen komen daar samen.

Avontuur

Ianello is trots op zijn chef, die ’in sterrenrestaurants heeft gekookt’ en het avontuur niet schuwt. Zo komt er een met chocolade overgoten ijsbonbon op tafel met een verlate, peperige nasmaak. Behalve gerechten van de kaart biedt La Forchetta ook drie- en viergangenmenu’s aan, ruwweg tussen 30 en 40 euro. Zelfs de koffie van Ionia komt uit de laars van Italië en smaakt ook echt ’anders’

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *